Ny administrator i BDM’s sekretariat

Lars Mollerup-Degn vil gøre BDM’s lille sekretariat med det store arbejde endnu mere effektivt til gavn for mennesker i verden.

Lars Mollerup-Degn

Lars Mollerup-Degn er ny administrations- og økonomichef i Brødremenighedens Danske Mission (BDM).

Han kommer med rig erfaring fra 30 års engagement i missionsorganisationen Areopagos. Her var han med til at starte sekretariat for organisationens danske afdeling op og udvikle det over 30 år.

Omsorg for mennesker

Men hvorfor i den grad engagere sig i mission?

– Jeg føler mig hjemme, når kirken gør en forskel for mennesker og samfund. Mission betyder, at menneskers værdi bliver set, varetaget og respekteret. Derfor har jeg altid brændt for missionsarbejde, fortæller han. Omsorg for medmennesket har altid været omdrejningspunktet for Lars Mollerup-Degn. Efter en uddannelse som sygeplejerske tog han en ngo-lederuddannelse og en master i Mission, Dialog og Religionsmøde fra Københavns Universitet.

Lille sekretariat med stort arbejde

I BDM er man glad for at få Lars Mollerup-Degn med på teamet:

– Vi er meget glade for, at Lars vil arbejde i BDM. Vi kender ham som en stor kapacitet med menneskelige og faglige kompetencer, som vi tror vil udfolde sig godt i denne spændende organisation i udvikling, siger BDM’s generalsekretær Arngeir Langås.

Hvad tænker Lars Mollerup-Degn selv om organisationen?

– Det er et lille sekretariat med et meget stort og omfattende arbejde. Ud over engagement i Tanzania, DR Congo, Burundi, Rwanda, Palæstina og Albanien er over 80 frivillige involveret i genbrugsbutikker og stjernesalg herhjemme.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mange tangenter

I en missionsorganisation skal man kunne spille på mange tangenter, som Lars Mollerup-Degn udtrykker det. I Areopagos var han gennem årene involveret i alle sekretariatets funktioner, helt fra generel administration, medlemshåndtering og personaleledelse til strategisk udvikling og partnerskabsrelationer. Den fleksibilitet får han brug for nu.

– Genbrug og salg er nye områder for mig, men jeg håber, at jeg kan forenkle nogle procedurer og skabe et ensartet apparat bagom arbejdet, så det bliver enklere at være frivillig.

– Jeg håber, at jeg bag kulissen kan medvirke til at BDM’s mission- og udviklingsarbejde bliver endnu mere effektivt til gavn for de mennesker i verden, vi hjælper, tilføjer Lars Mollerup-Degn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lær af bierne

”Gå til myren…, betragt dens færden, og bliv vis!” citerer han fra Ordsprogenes Bog 6,6 med et glimt i øjet. Lars Mollerup-Degn er passioneret biavler i fritiden og mener, at bierne ligesom myren kan lære os meget om organisationsudvikling.

– Det er interessant at følge biernes livscyklus og måder at bygge samfund på. De har hver deres roller og arbejder med stor flid. Det er et godt billede på, hvordan menighed og samfund fungerer. Lars Mollerup-Degn har otte bistader opstillet i Grøndalsparken på Frederiksberg i forbindelse med de kommunale skolehaver, hvor han også underviser 80 børn i biernes bidrag i biologien. Lars Mollerup-Degn er gift med Ellen, som han har fire voksne børn og et barnebarn sammen med.