Topleder bliver medlem af MAF’s bestyrelse

Birgitte Qvist-Sørensen

– Jeg vil gøre MAF kendt, så vi fortsat kan flyve til verdens fjerneste egne, siger Birgitte Qvist-Sørensen. Hun har været topleder i 25 år, senest generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, som er den danske organisation, der oftest bruger MAF i marken.

Birgitte Qvist-Sørensen er kendt for solid kompetence indenfor ledelse af nødhjælp og udviklingsarbejde. Efter ni år som generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp valgte hun at sige stop og tilbyder sig nu som strategisk rådgiver, mentor og ledelsescoach. Hendes erfaring og kompetencer kommer nu MAF Danmark til gavn, idet Birgitte Qvist-Sørensen stillede op og blev valgt ind i MAF Danmarks bestyrelse på organisationens årsmøde i Herlev den 20. april 2024.

– Jeg synes, det er en god organisation, og jeg har jo gjort brug af flytjenesten i Folkekirkens Nødhjælp mange gange. Så det, at jeg kunne få lov til at bidrage lidt tilbage, synes jeg er spændende. Det er også spændende, at MAF Danmark er en organisation i vækst.

Solid erfaring i udviklingsarbejde

Birgitte Qvist-Sørensen var først international chef og siden generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp i sammenlagt 14 år. Hun kom ind i ngo-verdenen efter over 10 års engagement i det kommunale, senest som Social- og Sundhedsdirektør i Helsingør Kommune. I dag er hun ledelsesrådgiver i BITT Advice. Samlet har hun været topleder i 25 år.

Det er således et bestyrelsesmedlem med solid erfaring i udviklings- og bestyrelsesarbejde, MAF Danmark får ind i bestyrelsen. Selv betegner hun sig som en person med ”strategisk mindset med fokus på transformation, innovation og økonomisk vækst.”

En ordentlig organisation

Hvad er det bedste ved MAF, tænker du?

– Det er jeres ordentlighed og sikkerhed. Jeg synes, det er en enormt troværdig og ordentlig organisation med et godt formål. Og så det, at I flyver ud til de fjerneste egne i verden, hvor mennesker ikke regner med at få hjælp. MAF flyver ud til dem, der ikke har meget håb. Og så er det et utroligt sikkert flyselskab med dygtige piloter.

Hvad håber du at kunne bidrage med?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg håber at kunne bidrage til, at flere får øjnene op for, hvad MAF kan og gør. Jeg har jo et godt netværk og kan gøre opmærksom på MAF, der hvor jeg er. Og så er det vel også noget med at kigge på strategien og hvad der skal til, for at en organisation i Danmark som MAF kan vokse.

– Jeg har jo ikke alle svarene. Men jeg er ydmyg i forhold til opgaven og vil bidrage dér, hvor jeg kan. Der er en masse ting, jeg ikke ved noget om. Det skal jeg jo først lære.

Bedre end kommercielle fly

Hvis du kigger 10-20 år frem i tiden, hvad håber du på, der sker for MAF?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg håber selvfølgelig, at MAF er så kendt, at der stadigvæk kan komme fly ud til de fjerneste egne, og at det ikke er afhængigt af et kommercielt flyselskab. Mange af de kommercielle flyselskaber ville jo slet ikke kunne holde til at flyve på de ruter, som MAF gør. Birgitte Qvist-Sørensen har et indgående kendskab til det afrikanske kontinent og Mellemøsten, herunder indsigt i bekæmpelse af korruption, hvidvask og terror.

– Vi ser jo alle mulige katastrofer, konflikter og krige i verden, og dér er MAF jo også en vigtig spiller i forhold til at sikre, at de fjerneste egne også får hjælp, slutter hun.

MAF Danmark er en del af MAF International. MAF flyver med nødhjælp, medicin og kristen litteratur med 116 små fly i 24 udviklingslande sammen med over 1.400 organisationer. Hvert femte minut letter eller lander et MAF-fly et eller andet sted i verden. Folkekirkens Nødhjælp er den danske partner som bruger MAF mest i udviklingslande.