Ny forældreguide til børns digitale liv

Kidsandmedia.dk er både portal til medieeksperter og database over spilanmeldelser. Lanceres i København mandag den 4. oktober. Børn tager hurtigt nye spil og medier til sig. Nu har deres forældre en chance for at være med. Og pædagoger og lærere får et redskab i undervisningen.

Journalist Lisbeth Krabbe er daglig leder af den ny spildatabase.

Foreningen kidsandmedia lancerer en veludbygget hjemmeside med nyheder, spilanmeldelser, pædagogiske tips og forslag til samtaleemner for forældre og børn.
Den nye guide til forældre er led i et internationalt fremstød, som allerede er lanceret i Norge, UK, USA og Holland.
– Der er mange dygtige eksperter på børns mediebrug. Men det er meget uoverskueligt for forældre. Hvor skal de henvende sig for at få gode råd? Jeg brænder for, at Kidsandmedia.dk kan være en guide, en tragt, så at sige, hvor forældre og fagpersoner kan blive ledt hen til de relevante eksperter, siger foreningens daglige leder, Lisbeth Krabbe.
Hun er uddannet journalist fra universitetet i Bruxelles og har de seneste ni år været familiekonsulent ved mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier.

Unik database om spil

Lisbeth Krabbe er særligt stolt af hjemmesidens omfattende database med spilanmeldelser.
– Der er skabt et unikt arkiv af spilanmeldelser med holdning. Man kan både søge på anmeldte og anbefalede spil. Et uvurderligt redskab for både forældre og fagpersoner, siger hun.
Databasen er udviklet i samarbejde med den norske organisation Barnevakten, der hvert år tester hundredevis af pc- og konsolspil. Kidsandmedia anmelder også film. De bedste produkter får tildelt et anbefalingsmærke.

Lancering 4. oktober

– Kidsandmedia.dk er en ny brugervenlig vej til viden for forældre, der vil støtte børnene i deres medieliv, fastslår Lisbeth Krabbe. – Fokus er på hurtig og nyttig viden og henvisninger til eksperter. Der er bl.a. gode råd inden for mobil, spil, internet og digitalmobning.
Kidsandmedia.dk lanceres i Islands Brygges Kulturhus i København mandag den 4. oktober.