Rapport om registreret partnerskab

Fire måneders intenst udvalgsarbejde er nu afsluttet med offentliggørelsen af en rapport om folkekirkens forhold til registrerede partnerskaber. Rapporten ”Folkekirken og registreret partnerskab” giver ikke nogen samlet anbefaling, men præsenterer en række forskellige anbefalinger og mindretalsudtalelser. Et flertal i udvalget anbefaler dog et autoriseret velsignelsesritual for registreret partnerskab.
Mindretallet har fået deres holdninger vedlagt. Blandt dem er generalsekretær for Luthersk Mission, Jens Ole Christensen, som har forfattet en selvstændig mindretalsudtalelse.
Et samlet udvalg opfordrer stadig til en ordning, som sikrer mindretalsbeskyttelse af præster, som af samvittighedsgrunde ikke vil vie eller velsigne par af samme køn. Folkekirken har en lignende ordning i spørgsmålet om vielse af fraskilte.
Se også kronikken med en udtalelse fra Evangelisk Luthersk Lederforum.