Seminar bygger bro

FrikirkeForum afholder seminar om ”det trinitariske kompas”.- Vi vil gerne bygge bro på tværs af kirkelige traditioner og inspirere til vækst og indsigt i spiritualitet, siger Henrik Andersen fra Frikirke Forum, et udvalg under Danske Kirkers Råd.Derfor arrangerer udvalget fredag den 5. november seminar for ledere fra både folke- og frikirker, hvor der fokuseres på den tyske teolog og grundlægger af Institut for Naturlig Menigheds Udvikling, Christian A. Schwarz. Dette sker som optakt til Økumenisk Efterårskursus, der holdes samme dag på Nyborg Strand.

Vækstmuligheder på tværs

Med afsæt i omfattende forskning og erfaringer fra tusindvis af kirker på verdensplan har Christian A. Schwarz udviklet et såkaldt ” trinitarisk kompas”. Kompasset viser, hvordan den treenige Guds åbenbaring kommer til udtryk i alle kirkelige traditioner, og hvilke vækstmuligheder den indsigt rummer.
– En fordel ved den anskuelse er, at man får et koncept og et sprog, der gør det muligt at kommunikere på tværs af traditionelle, kirkelige forskelle på en måde der ikke skaber afstand, uddyber Henrik Andersen, der kalder det ”stereotypt” at opdele Guds åbenbaring i forskellige kirkelige stilarter.

Tre oplæg

Seminaret, der både sigter på spirituel udvikling i den enkelte og i menighedslivet, vil gennem tre oplæg sætte fokus på emnerne: ”Det trinitariske kompas: Vækst gennem en radikal balance i dit åndelige liv”, ”Hvordan udtrykke din spiritualitet i henhold til din Gudgivne stil” og ”Fokus på de syv dødssynder i et kristent samfund.”