Skolelever indsamler over 100.000 kroner til Pakistan

Eleverne fra Københavns Åbne Gymnasium overrakte pengene til Caritas.Danske skolelever sidder ikke på hænderne, når ofrene for oversvømmelsen i Pakistan ruller over tv-skærmen. Især ikke, hvis de selv har pakistanske rødder.

Anam Riaz i fuld gang med indsamlingen, der gav over 100.000 kr. til den kristne hjælpeorganisation Caritas’ akuthjælp til ofre for oversvømmelserne i Pakistan.

En ung energisk pige på 17 med pakistanske rødder har mobiliseret sine medstuderende på det åbne gymnasium i København. De samlede forrige fredag præcis 106.801 kroner ind til ofrene for oversvømmelserne i Pakistan.

Rollemodeller

I sidste uge lagde initiativtager Anam Riaz og to klassekammerater vejen forbi den katolske hjælpeorganisation Caritas’ sekretariat i København for personligt at overrække checken til Caritas’ generalsekretær, Jann Sjursen.
– Jeg synes, I har rigtig god grund til at væres stolte. I har virkelig været rollemodeller for mange unge, sagde Jan Sjursen, da checken blev overrakt.

Tog selv fat

Anam tog initiativ til indsamlingen i samarbejde med ASF-Dansk Folkehjælp. Gymnasiets rektor var hurtigt med på idéen. Udstyret med 140 raslebøsser begav Anam og eleverne fra Københavns Åbne Gymnasium sig så ud på gader og stræder i København. Og resultatet var overvældende:
– Det har været en rigtig fed oplevelse at være med, og jeg håber, vi kan hjælpe rigtig mange, sagde en stolt Anam. Og der er virkelig brug for hjælp i Pakistan, hvor 20 millioner er berørte af den største naturkatastrofe i verden.
De indsamlede penge går til akut nødhjælp og mobile sundhedsklinikker.
/sl