Udviser tre kristne organisationer i Somalia

Tre kristne nødhjælpsorganisationer er blevet udvist af Somalia og anklaget for at missionere.Det er World Vision, Adventist Development and Relief Agency (ADRA) og Diakonia, skriver den norske avis Vårt Land.
– De har missioneret under påskud af at drive humanitært arbejde og spredt deres korrupte budskab for at forsøge at forlede somaliske muslimer, lyder anklagen fra den somaliske islamist-organisation al-Shabaab, som kontrollerer størstedelen af det sydlige og centrale Somalia sammen med Hizbul Islam.
World Visions hovedkontor i Nairobi forklarer dog til Reuters, at de forbyder organisationens medlemmer at omvende folk.
Al-Shabaab udviste tidligere på året også FNs medarbejdere og sagde, at de måtte stoppe deres fødevareprogram.
Somalia har 1,5 mio. interne flygtninge, og 21.000 er dræbt i konflikten mellem al-Shabaab, Hizbul Islam og regeringshæren, som støttes af soldater fra Den Afrikanske Union.
John