Alberte fortæller en julehistorie

Den lille bog Nelson og Juleevangeliet af Alberte Winding handler om drengen Nelson, som besøger en gammel dame i sin opgang.Det er juleaftensdag, og Nelson banker på døren med en dåse småkager fra sin mor. Historien er en jeg-fortælling med den gamle ensomme dame som fortæller. På Nelsons opfordring fortæller hun en gammel historie – juleevangeliet. Tegninger og miljø leder tankerne hen til Alfons Åberg-bøgerne, og det er bestemt en god tanke at minde læseren om at besøge de ensomme i julen.
Desværre reduceres evangeliet til en historie om næstekærlighed. Ordet ’frelse’ bliver forklaret med, at ”Jesus skulle lære mennesker at være venlige og kærlige”.
Men begivenhederne fra Bethlehem juleaften fortælles dog, og fællesskabet mellem den gamle dame og drengen Nelson skildres varmt og hyggeligt. Så kan man jo som oplæser selv supplere med fortolkning af juleevangeliet.
/lt

Alberte Winding
Nelson og juleevangeliet
Kr. 29 • Unitas Forlag