Et godt gospelbidrag

Det er gospel, som vi kender den, i bedste skandinaviske stil, med flerstemmige korsatser, rytmisk musik og klassiske numre som ”Oh, happy day”, ”Bless the Lord” og ”Your love”.
Gospel som genre er vel både velsignet med virkemidler, der skaber glæde og begejstring, og samtidig begrænset af selvsamme virkemidler, som former musikken i en sådan grad, at nyskabelse er vanskeligt. Gospel FC leverer således genren tro velklingende musik, som ligger i den bedste ende af det, der er udgivet på dansk jord. Tilføjes må det så, at de mange covernumre ikke er bedre end originalerne, hvilket selvfølgelig også er vanskeligt, og at flere af solistoptrædenerne heller ikke kan måle sig med fx Oslo Gospel Choir, som har udsendt en række af numrene.

Det svinger

Musikerne bærer koret, og det svinger i numre som ”In the Sanctuary”, ”They that wait” og ”Come on and praise”, mens bassen og saxofonen skaber en laidback jazz-stemning i ”Mary, did you know”, som på bedste vis understøtter Anna R. Sangills solo. Det er dygtige musikere og gode arrangementer, som gør cd’en værd at lytte til.

Jubilæums- og debut-cd

Koret har sunget i 10 år og haft over 100 gospelkoncerter, bl.a. på Å-festivalen og på DR og markerer med debut-cd’en deres jubilæum, og mon ikke der blandt koncertgængerne er en hel del, der har lyst til at tage oplevelsen med ind i stuen.
Gospel kan sprede glæde, både hos udøvere og tilhørere, som organist og dirigent Jens Erik R. Kristensen skriver:
”Det er det gode budskab, der er i gospel, og det er det – sammen med den fede musik – der gør det så godt og livsbekræftende at synge gospel.”
Josua Christensen

Gospel FC:
Gospel Tribute for Christ
43 min.
Kirkebutik.dk-pris: 95 kr.