Israel eneste land i midøsten hvis kristne befolkning vokser

Israel er det eneste land i Mellemøsten, hvis kristne befolkning vokser, siger talsmanden for det israelske udenrigsministerium, Yigal Palmor.Han sagde dette i forbindelse med Vatikanets Mellemøst-synode efter biskop-opfordringen til at afslutte “okkupationen”.

Biskopper fra hele Mellemøsten har deltaget i et møde i Pavestaten, hvor de hovedsagelig gav Israel skylden for konflikten i området og henstillede til Israel at afslutte okkupationen, således at man hurtigt kunne finde frem til en to-stats løsning.

På biskopmødet opfordredes Israel tillige til ikke at bruge Biblen til urigtigt at retfærdiggøre uretfærdigheder mod palæstinenserne, og biskopperne gav den israelsk-palæstinensiske konflikt skylden for at skabe spændinger, som resulterede i kristnes flugt fra området.

Israels reaktion var, at Vatikanet var blevet “kapret” af Israels fjender.

– Det er absurd, at Israel fordømmes, for det er det eneste lande i regionen, hvor kristne faktisk trives, sagde Palmor.

Han oplyste, at der var 151.700 kristne i Israel sidste år, sammenlignet med 132.000 i 1999 og 107.000 for 20 år siden.

Viceudenrigsminister Danny Ayalon sagde, at Israel var forfærdet over det sprogbrug, der var blevet anvendt af ærkebiskop Cyria Salim Bustros, hvis komite havde udarbejdet udtalelsen.

– Vi henstiller til Vatikanet at tage afstand fra biskop Butros’ kommentarer, som er en fordømmelse af det jødiske folk og staten Israel og ikke bør opfattes som Vatikanets officielle opfattelse, sagde Ayalon. Disse uhyrlige kommentarer bør ikke kaste en skygge over det vigtige forhold mellem Vatikanet, staten Israel og det jødiske folk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Palmor kritiserede biskop-udtalelsen om, at Israel ikke skulle bruge Biblen til at retfærdiggøre “uretfærdigheder” mod palæstinerne således:

– Dette har aldrig været en israelsk regerings politik, sagde Palmor. Denne udtalelse lyder hul. Lad den, der aldrig har syndet, kaste den første sten.