Mælkekartoner bliver nødhjælp

Pinsekirke opfordrer til mådehold, så besparelser kan komme fattige familier i Rumænien til gode.
Tomme mælkekartoner spiller en helt særlig rolle i den nye indsamling, Pinsekirken i Thisted har sat i gang.
For nu uddeler kirken mælkekartoner, hvor der udenpå gives gode sparetips og inspiration til, hvordan man kan samle ind til fattige familier i Rumænien.
Kirken opfordrer til, at man holder igen med kalorierne og sparer på el, vand og varme, og i stedet fylder de sparede penge i mælkekartonen.
Der gives også ideer om, hvordan man kan lave boller, småkager eller syltetøj, som man kan sælge til fordel for projektet, skriver Thisted Posten.
Alt sammen for at der kan samles så mange penge ind som muligt, inden indsamlingen slutter søndag 21. november ved en gudstjeneste i Pinsekirken.
– Vi håber, at det vil give en form for identifikation med dem, der ikke har noget, siger Bent Hald Larsen, præst i Pinsekirken i Thisted. Og samtidig får man den personlige glæde ved at give og være involveret i at hjælpe andre på vej. Der er et aktuelt behov hos 16 familier i byen Corjeuti Chrisan i Rumænien. Deres huse og alle deres ejendele skyllede bort i vandmasserne i juni måned i år. Vi skal bl.a. hjælpe dem med at få tag over hovedet, siger han.
/sim