Ny indsamling til fattig -dommens ofre: børnene

Giv til Liv: Fire frikirker og Kirkernes Integrations Tjeneste bag ny fælles kampagne.Fattigdom går mest ud over børnene. Samtidig er børnene verdens fremtid. Derfor søsættes nu ”Giv til Liv”-kampagnen, hvor en indsamling skal hjælpe et barn ad gangen i den tredje verden.

Ali elsker rutsjebanen på skolen, som frikirkerne støtter.

I det krigshærgede Rwanda får forældreløse børn en plejefamilie og skolegang.
I Ghana, hvor gadebørn kidnappes som slaver, får børnene uddannelse og jobtræning.
I Zambia får de allerfattigste mulighed for en videregående uddannelse.
Og i det uroplagede Somalia får traumatiserede børn specialundervisning.

Gemt af flove forældre

En af dem er drengen Ali fra Hargeisa.
Ali blev bundet til vinduessprossen i familiens stue, fordi forældrene ikke kunne styre ham. De gemte ham væk, fordi de var flove over at have et handicappet barn. Men efter han begyndte på Hargeisa School of Special Needs, er han glad og træt, når han kommer hjem.
– Specialundervisningen stimulerer ham, og han elsker skolens legeplads, fortæller hans mor Sadhu.
Kampagnen ”Giv til Liv” er søsat af danske frikirker, der nægter at lade næstekærlighed blive ved teorien.

Kirker er bedste netværk

Kirkerne har lang tradition for frivilligt engagement herhjemme, og i de fleste udviklingslande formidles pengene gennem det bedste netværk, der findes på disse kanter: kirkerne. I Somalia har de kirkelige hjælpeorganisationer dog oprettet en forældreforening til samme formål.
Bag kampagnen ”Giv til Liv” står frikirker som Apostolsk Kirke, BaptistKirken, Det Danske Missionsforbund og Pinsekirkerne. Kirkernes Integrations Tjeneste er også med.
Alle kan være med i indsamlingen – enten ved indsamlingsbøsser i butikkerne eller direkte på hjemmesiden www.givtilliv.dk.