Fokus på gaverne

Nu er det snart jul, adventstiden er over os. Børnene er ikke i tvivl – de glæder sig til gaverne. Vi voksne tænker nok mere på andre ting. Men uanset hvad der fylder, er det nu tid til at fejre, at freden kom til jorden for ca. 2000 år siden i form af et lille menneskebarn.Og freden er selvfølgelig fred mellem Gud og mennesker, for jorden blev som bekendt hverken mindre blodig eller voldelig efter Jesu fødsel. Men den fred som overgår al menneskelig forstand, som kun kan komme fra Skaberen selv, den blev tilgængelig for alle, som ønsker at slutte fred med Gud.
Hvis man altid har levet et trygt liv uden frygt, forfølgelse og krig, og altid haft troen på sin frelse, kan det måske være svært for alvor at sætte pris på denne fred. Men har man én gang prøvet at være plaget af frygt og ufred langt ind i sjælen, så ved man, hvor dyrebar den fred er, som blev tilgængelig efter Jesu fødsel. Så blegner alle andre problemer. Så er det knap så nedslående, at julen i Danmark kan se ud til kun at handle om nisser, gaver og mad. For sjælen har fred med Gud. Og selv hvis noget tyder på, at Danmark bevæger sig længere væk fra de kristne værdier, så kan intet stjæle den personlige sjælefred, hvis vi ikke tillader det.
Dårlige nyheder og bekymringer kan tage overhånd og fylde vores tanker. Men Gud ønsker at tage sig af vores ånd og sjæl hver eneste dag. Han har den bedste gave klar til os, så snart vi rækker hænderne ud for at modtage den – hans fred.
Lad os i denne adventstid glæde os over Guds gaver til os. Der er så meget at sige tak for, og vores taknemlighed åbner sjælens dør for Guds fred. Vi kan glæde os over fællesskabet med andre kristne, at vi har friheden til at tro og samles, som vi vil. Der er større åbenhed for den åndelige virkelighed i vores land, og vi kan med taknemlighed tænke på vores kristne brødre og søstre, som kæmper videre for deres kirker, tjenester eller virksomheder – trods vanskeligheder. Lad os opmuntre hinanden i det, vi gør.
Vores jul er en herlig højtid – vi fejrer ham, som gav livet for at redde os. ”Se den unge kvinde skal blive gravid og føde et barn, som hun skal give navnet Immanuel”. Es. 7:14. I hans navn ligger gaven; Immanuel – Gud er med os!