Kirke laver anderledes julekalender for voksne

En julekalender uden chokolade, julemotiver eller små gaver, men derimod med bibellæsninger, korte bønner og opfordring til faste og fordybelse.Det er, hvad Aalborg Valgmenighed lancerer på hjemmesiden Fastekalender.dk, hvor det også er muligt at tilmelde sig en daglig sms indtil den 24. december.
Fastekalender.dk sætter fokus på adventstidens oprindelige betydning som en tid til faste og fordybelse, og alle interesserede er inviteret til at genfinde og praktisére en gammel disciplin i en ny tid.
– Vi ser fornyet opmærksomhed på en række oldgamle kirkelige traditioner og åndelige discipliner. Vores fastekalender er et bud på, hvordan man kan kombinere et moderne liv med en praksis, der er modkultur i vores samfund i dag, siger valgmenighedspræst Jesper Fod-gaard.