Frikirke i brechen for socialt arbejde

Frikirkepræst formand for nyt frivilligcenter, som netop har modtaget 460.000 kr. fra Fredensborg Kommune.
Præst Ruth Cilwik Andersen fra Strandvejskirken i Humlebæk har svært ved at få hænderne ned.Hun er formand for et nyt frivilligcenter i Fredensborg kommune, som netop nu har modtaget støtte fra kommunens Social- og Sundhedsudvalg til opstart og drift i den første tid.
460.000 kr. har Frivilligcentret modtaget i alt – 190.000 i 2011 og 270.000 i 2012.
– Jeg er utrolig glad for, at økonomien bag Frivilligcentret er ved at være på plads. Den næste udfordring bliver at finde et sted, hvor frivilligcentret kan huses, men jeg ved, at kommunen arbejder på højtryk med at finde den bedst mulige løsning, lyder det fra Ruth Cilwik Andersen, der er initiativtager til det nye center.
Hun har også søgt Socialministeriet om i alt 740.000 kr. – 510.000 i 2011 og 230.000 i 2012. Svaret ventes midt i december.

Et kæmpe løft

Frivilligcentret skal ifølge foreningens formålsparagraf bruges til at ”formidle aktiv kontakt mellem interesserede personer, selvhjælps- og andre grupper, foreninger og organisationer til styrkelse af det frivillige sociale arbejde, samt socialt og kulturelt samvær i kommunen”.
– Etableringen af et frivilligcenter i Fredensborg Kommune vil give det frivillige sociale arbejde et kæmpe løft, siger Ruth Cilwik Andersen til Lokalavisen Fredensborg.
Hun bakkes op af formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Hans Nissen (A).
– Et frivilligcenter er en investering i fremtidens velfærd, og det vil komme til at spille en stor rolle i kommunen til glæde og gavn for en lang række borgere, mener han.
Ruth Cilwik Andersen glæder sig over, at Strandvejskirken på denne måde kan bidrage til lokalsamfundet. Strandvejskirken er en del af Det Danske Missionsforbund.