Libanon hævder at have afsløret israelsk spionudstyr på to steder

Den libanesiske hær oplyser, at den har afsløret to israelske spion-installationer i bjergområder nær Beirut – men det israelske militær har ingen kommentar til dette.På det ene sted – i Sannine-bjerget, hvorfra der er udsigt til Beirut og den østlige Beka’a-dal – blev der opdaget spionkameraer, laser- og sende-udstyr, mens der på det andet sted, i Barouk-bjerget sydøst for Beirut, blev fundet mere sofistikeret udstyr.

Fra Beirut oplyses, at libanesisiske soldater havde gjort disse fund og ødelagt udstyret, og at man har opfordret offentligheden til at informere myndighederne om “mistænkelige objekter”,

I begge tilfælde gik den libanesiske hær til handling baseret på efterretnings-oplysninger, fremskaffet af Hizbollah.

– Israel er ikke tilfreds med spioner og luftfotografier, siger Hizbollahs leder, sheik Hassan Nasrallah, der beskylder Israel for at spionere på Libanon dag og nat ved brug af radar, der er gemt under jorden.

Videre sagde Nasrallah:

– Jeg takker vore brødre i den libanesiske hær, som har arbejdet i sneen for at demontere dette udstyr. Israel er stadig et stærkt land, men ikke så stærkt som tidligere. Hizbollah er parat til at imødegå et israelsk angreb, og vores modstandsgrupper arbejder og træner dag og nat.

Hvis oplysningerne om disse fund er korrekte, vil det være et svært slag mod israelsk efterretnings-teknologi i Libanon. Ifølge oplysninger fra Libanon blev over 100 libanesere og palæstinensere arresteret for halvandet år siden, mistænkt for at have været agenter for Israel.

Libanon har tilstillet FN’s generalsekretær Ban Ki-moon en klage, hvori det påstodes, at Israel var ansvarlig for at have installeret aflytningsudstyr og senere sprængt det i luften.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Videre blev der klaget over, at Israel havde oprettet en spionring i Libanon. Sammen med klagen menes Libanon at have givet FN en liste med navne på mistænkte israelske agenter.

Israel har hverken bekræftet eller benægtet, at udstyret skulle bruges til overvågning, men det oplyste over for FN, at i lyset af truslen fra Hizbollah ville efterretnings-operationer i det sydlige Libanon fortsætte, så længe regeringen i Beirut ikke havde fuld kontrol over libanesisk område.