Nydanskere til ’dansk’ julefest

Nydanskere fik smag på dansk jul, da Pinsekirken i Esbjerg inviterede til party forrige lørdag.
Pinsekirken i Esbjerg summede af liv, latter og lovsang forrige lørdag, da kirken inviterede til International Food Party.

Indonesiske dansere sørgede for eksotisk stemning.

– Vi vil vise samfundet, at det godt kan lade sig gøre at integrere nydanskere, fortæller kirkens præst, Ole Madsen.
Og her fik de i hvert fald en smagsprøve på dansk jul. Der var fade og gryder i massevis med flæskesteg, rødkål, medisterpølse og brune og hvide kartofler. Men også et særligt vegetarbord med ris og grøntsager, stærkt krydret for muslimer og andre, der ikke skulle føle sig for langt hjemmefra.
Over 150 festglade nydanskere og hjemmedanskere deltog i festlighederne. Der var familier fra Burma, Indonesien, Irak, Sudan – 35 nationer i alt, hvis man også regner Færøerne med. En international lovsangsgruppe førte an, indonesiske dansere fulgte trop, indvandrerpræst Atula Masa var med sit altid glade væsen en glimrende toastmaster, og Ole Madsen leverede julebudskabet til de forsamlede kristne, hinduer og muslimer – og måske en enkelt ateist – med fynd og klem:
– Jul er at Gud sendte sin søn Jesus til verden for at sone vores synd, så vi alle sammen kan komme til Gud. I himlen skal vi holde et kæmpestort International Food Party, proklamerede han til stor applaus fra forsamlingen.