Tre kristne ledere henrettet efter nordkoreansk politirazzia

Tre ledere af den underjordiske kirke i Nordkorea er blevet henrettet. Derudover er 20 andre kristne blevet fængslet.
Selv om både henrettelsen og fængslingerne skete helt tilbage i maj måned, er det først nu, at nyheden er sluppet ud. Ifølge AsiaNews gennemførte nordkoreansk politi en razzia mod et hus i Kuwai-dong i Pyongang provinsen, hvor de 23 troende, der var samlet til en gudstjeneste, blev anholdt. De tre ledere blev idømt dødsstraf og henrettet kort tid efter. Det forlyder, at de øvrige 20 blev sendt til den berygtede arbejdslejr No. 15 i Yodok i det østlige Nordkorea. De 23 personer kom til tro på Jesus Kristus, efter at nogle af dem havde mødt kirkemedlemmer i forbindelse med en forretningsrejse til Kina.
I de sidste otte år har Nordkorea indtaget den skamfulde førsteplads på Åbne Døres lidet flatterende verdensrangliste over de lande, hvor de kristne har det værst.