Børn er hjertelige på nettet

Børn kaster om sig med kærlighedserklæringer på Arto og Facebook. Men jo ældre de bliver, jo mere bevidste bliver de om deres sprogbrug, fremgår det af forskning fra Aalborg Universitet i nyt nummer af Familiemagasinet.
Magasinet interviewer bl.a. Malene Charlotte Larsen fra Aalborg Universitets Institut for Kommunikation, der har lavet en afhandling om børn og unges brug af sociale netværkssteder. Gennem syv måneder har hun været fast inventar på chatten på Arto.
– Man bruger rigtig ofte udtrykket ”elsker dig” i forskellige konstellationer, når man skal signalere, hvem de virkelig nære venner er – elsker dig for evigt, elsker dig overalt på jorden osv. Også sproglige nydannelser som ”elsk på dig” bruges flittigt, fortæller Malene Charlotte Larsen.
– De går meget op i, at man virkelig skal mene det, når man erklærer nogen sin hengivenhed, og kritiserer gerne, hvis andre efter deres mening misbruger de store ord.
/sl