Dyremose: Samfundet fortjener en folkekirke

Kirken bevarer sammenhængskraften, mener Charlotte Dyremose (K).
Samfundet skal stå fast på respekt og næstekærlighed. Det skal Folkekirken minde om. Derfor skal båndet mellem stat og kirke bevares, mener Charlotte Dyremose (Konservative).

– Kirken er blevet alt for fjern fra alt for mange menneskers dagligdag. Det er her, truslen opstår, siger Charlotte Dyremose.

Og hun forskrækkes ikke af konkurrence fra andre religioner:
– Nogle vil nok mene, at Folkekirken er presset af andre religioner, der trænger sig på. Men det mener jeg nu ikke er Folkekirkens største problem i disse år. Tværtimod er det måske i virkeligheden en fordel, at andre religioner har givet Folkekirken noget at spille op imod.
Det skriver Dyremose på sin blog. Truslen kommer fra ateismen, mener hun.

Kulturløshed

– Folkekirken er ligesom andre trossamfund presset af uvidenheden, kulturløsheden, ligegyldigheden og det misforståede hensyn til alle dem, der står uden for Folkekirken. Min største bekymring er den kulturløshed, der præger de forskellige ateistiske trossamfund. Det er mig et evigt mysterium, hvordan ateismen de seneste år er vokset frem som en helt særlig tro.
– Kirken er blevet alt for fjern fra alt for mange menneskers dagligdag. Det er her, truslen opstår. Naturligvis truslen mod vores fælles Folkekirke som kirke og som ramme om troen. Men også truslen mod sammenhængskraften i vores samfund. Truslen mod det at have en fælles forståelsesramme, at kende sine rødder.
Vi må og skal som samfund stå fast på næstekærligheden, på respekten for menneskers ligeværd, på rummeligheden og på forståelsen for andre mennesker. Her har Folkekirken en vigtig opgave at løfte. Vores samfund fortjener en folkekirke, slutter hun.
/sl