Hepatitis A i julegave

En flok uheldige kirkegængere juledag i New York er måske blevet smittet med hepatitis A.
Helt op mod 1300 kirkegængere i kirken ’Our Lady of the Lourdes’ i New York har været udsat for smitte med hepatitis A. En af dem, som var i kontakt med nadverbrødet til gudstjenesten på juledag, blev nemlig senere testet positiv for hepatitis A.
Selvom hepatitis A ikke smitter ved overfladisk personlig kontakt, så udbredes smitten let via kontakt med madvarer.
Heldigvis er sygdommen ikke nær så farlig som hepatitis B og C, men den giver sig oftest ”blot” udslag i en langvarig influenzalignende sygdom med symptomer som feber, kvalme, manglende appetit og mavesmerter.
Som kompensation for den meget kedelige julegave tilbyder kirken nu en gratis vaccine til julens kirkegængere.
Eva