Kristne beder for sundhedspersonale

Forestil dig at hjælpe mennesker i krise hver dag. Den udfordring står sundhedspersonale op til hver morgen. Derfor har de brug for forbøn.Det er ideen bag KriSos, der i år kan fejre 75-års jubilæum på verdensplan. Healthcare Christian Fellowship International, som det hedder, fejrer jubilæet ved en Verdenskonference i Manila i september.
KriSoS står for ”Kristne i Social- og Sundhedssektoren” og er først og fremmest et bedenetværk. Formand Inger Ebbesen og bedekoordinator Inga Sørig er netop nu sammen med KriSoS Europa til bederetræte i Litauen.
– Der bliver bedt for alle europæiske lande og alle landes konkrete behov, fortæller Inga Sørig.
Sammen med det internationale netværk er der forbøn for verdens læger, sygeplejersker, sosu-assistenter osv. døgnet rundt, året rundt. Her i Danmark arrangerer KriSos en bederetræte sidst i januar.
Hvor ser du det største behov?
– Der er et stort behov for at være udrustet til åndelig omsorg. Frans af Assisi sagde: Prædik altid – brug ord om nødvendigt! siger Inga Sørig.
/sl