Regeringen omtaler religion flest gange

Det er ikke kirken, der fører i religionsdebatten herhjemme, men regeringen med Lars Løkke Rasmussen i førertrøjen. I hvert fald, hvis man dømmer ud fra hvor ofte religion nævnes i medierne.
Kristeligt Dagblad har undersøgt, hvilke personer, der har domineret religionsdebatten i 2010. Her fører statsministeren tæt fulgt af Pia Kjærsgaard fra regeringens støtteparti Dansk Folkeparti. På tredjepladsen kommer udenrigsminister Lene Espersen.
Religionsdebatten handler dybest set om islam, oplyser avisen, der har lavet undersøgelsen ud fra en optælling af årets artikler i databasen Infomedia.
Fra kirkeligt hold er den katolske biskop Czeslaw Kozon i spidsen på en 14. plads, mens hans talsmand Niels Engelbrecht lander på en 16. plads. 2010 var et turbulent år for Den Katolske Kirke på grund af anklager om præsters sexmisbrug.
Fra Folkekirken fører biskop Karsten Nissen fra Viborg Stift på en 18. plads, tæt fulgt af biskop Keld Holm fra Aarhus Stift of biskop Henning Toft Bro fra Aalborg Stift som hhv. nr. 19. og 20.