Nu kan alle holde andagt

Et nyt andagtsprogram til computeren sikrer at alle –også mennesker med særlige behov – kan holde en personlig andagt uden hjælp fra andre.
– Alle mennesker har ret til at holde en andagt og have tid sammen med Gud, uden at der skal være en ved siden af til at hjælpe.

Ellen Hessellund Mikkelsen tog en uddannelse i informationsarkitektur. Det kom der en spændende hjemmeside ud af.

Det siger Ellen Hessellund Mikkelsen fra Kristelig Handicapforening, som netop nu lancerer andagtsprogrammet Tid Med Gud. Med programmet kan ældre, svagtseende, udviklingshæmmede eller andre med særlige behov få hjælp til at holde en personlig andagt alene med Gud.
I Tid Med Gud kan man med et klik tænde et lys. Derefter kan man vælge at læse og høre en bøn eller et skriftsted fra Bibelen, man kan lytte til en salme – og synge med – og man kan betragte et flot naturbillede. Brugeren vælger selv rækkefølgen.

Sikrer alenetid

Men det vigtigste er, at den enkelte kan sidde alene med Gud foran computeren:
– Jeg har kaldt programmet ”Tid med Gud”, fordi det netop frigør alenetid med Gud, uden at nogen skal hjælpe med at finde salmer eller oplæse skriftsteder fra Bibelen osv. Her bliver andagten helt personlig, fortæller Ellen Hessellund Mikkelsen.
I Tid med Gud er der også særlige andagter til årets højtider og til den sindsstemning, brugeren befinder sig i.

Nyheder oplæses

Programmet linker til en hjemmeside, som også har kirkenyheder, leveret af Kirkeligt Medieakademi. Også nyhederne læses op.
Ellen Hessellund Mikkelsen har udviklet programmet som led i et studie i informationsarkitektur på Aalborg Universitet. Programmet kan købes via hjemmesiden www.tidmedgud.dk.