Trosretninger enige om ægteskab

På tværs af alle uenigheder valgte mange religiøse ledere at underskrive manifest om betydningen af ægteskabet for vores kultur.Religiøse ledere i USA underskrev i december måned 2010 en erklæring om ægteskabet.
For næsten to årtier siden skabte teologen Timothy George udtrykket ”Skyttegravs-økumeni”. Dette illustrerede den indsats, som katolikker og forskellige evangeliske trosretninger havde gjort for at lægge deres forskelle til side og samarbejde om at forsvare menneskelivet og familien, skriver christianpost.com.
– At lægge forskellene til side er ikke det samme som at feje dem ind under gulvtæppet, siger Timothy George.
– Forskellene er reelle og værd at drøfte. Det var simpelthen en anerkendelse af, at der er tidspunkter, hvor det er nødvendigt at bevæge sig ud over vores adskilthed og stå sammen, især når de vigtige emner som livet og ægteskabet er alvorligt truede.

Jøder og sikher er med

Erklæringen hedder “Beskyttelse af ægteskabet: En fælles forpligtelse”. Ordet fælles er ikke blot et ord. Det er nemlig ledere fra forskellige kristne traditioner såsom katolikker og mange slags protestanter, der har underskrevet udtalelsen. Ligeledes er der underskrivere fra andre trosretninger, såsom jøder og sikher.

Giver trivsel i samfundet

Underskriverne er alle enige om, at ægteskabet er “den permanente og trofaste forening af en mand og en kvinde.” Det er ”det naturlige grundlag for familien” og ”en institution, som er fundamental for trivsel i samfundet. Trivsel for alle i hele samfundet – ikke blot for de religiøse”.
Som ærkebiskop Timothy Dolan udtrykte det: – Troende såvel som mennesker uden tro kan indse, at når loven definerer ægteskabet som bestående af én mand og én kvinde, binder det en mor og en far til hinanden og deres børn, og her igennem styrkes den fundamentale kerne i det menneskelige samfund. Derfor “tvinger ægteskabsloven ikke nogens religion ned over andre, men fremmer det fælles bedste for alle.”
– Medierne tier måske (om denne slags nyheder, red.), men vi må kærligt fortælle det til vores samfund, slutter Christian Post.