– Jeg er ikke vred på Gud

Tina Anderson var kun 15 år, da hun i 1997 blev voldtaget og presset til at ’bekende sin synd’, hvorefter hun blev sendt bort. Men trods menneskers fejl er hun ikke bitter på Gud i dag.Ifølge Tina Anderson blev hun voldtaget af et medlem fra sin egen baptistkirke, der tilhører Independent Fundamental Baptist Church (IFC).

Tina Anderson var kun 15 år, da hun angiveligt blev voldtaget af en mand fra samme kirke, som hun selv kom i.

Hun blev gravid, og derfor presset til at ”bekende sin synd” foran menigheden.
I dag kæmper hun stadig med skyldfølelse og mén efter to voldtægter, men hun holder fast ved troen på Gud.
Som teenager blev Tina babysitter hos familien Willis. Det var Ernie Willis, familiefaderen, der angiveligt voldtog den unge pige to gange. Anden gang skete det endda i hendes eget hjem – en dag hvor hun var alene hjemme.
Tina fortæller, at hun blev gravid efter den anden voldtægt, men præsten Chuck Phelps troede ikke på hende. Han forlangte, at hun skulle stå frem i kirken og ”bekende sin synd”. Ved samme anledning skulle Willis bekende, at ”han havde været sin kone utro”.
Han forblev medlem af kirken og indrømmede senere at være far til Tinas barn.
Tina måtte ikke fortælle nogen, at hun var blevet voldtaget af Willis, men blev med sin mors accept tvunget på ophold hos en familie fra en anden af bevægelsens menigheder. Selv om hun hellere ville bo hos sine bedsteforældre.

Isoleret

Her fik hun hjemmeundervisning, blev isoleret fra andre unge og fik fortalt, at hun selv var skyld i sin situation. Hun boede hos familien, indtil hun opgav sit barn til adoption.
Først sidste år blev der rejst sigtelse mod Ernie Willis for voldtægten. Det skete, efter et medlem af Tinas kirke skrev om sagen på Facebook, hvorefter det blev meldt til politiet.
Tina fortalte efterfølgende hele historien til politiet. Ernie Willis nægter sig skyldig. Der er endnu ikke faldet dom i sagen.

Slås med skyldfølelse

Tina holder kontakt med sit første barn og adoptantfamilien, som giver hendes datter ”et meget trygt og godt hjem.”
Tina er i dag 29 år og lykkeligt gift. Hun bor sammen med sin mand og tre børn i Arizona. De har valgt at forlade IFC-kirken.
– Jeg kæmper stadig, fordi de fik mig til at føle skyld (over overgrebet, red.) i så mange år, siger Tina.

Godt forhold til Gud

På trods af, at hendes tidligere menighed dækkede over voldtægtsmanden og udsatte hende for falsk skyldfølelse efter overgrebene, understreger hun i dag:
– Mit forhold til Gud er fint. Jeg er ikke vred på Gud.
Om denne mørke tid i sit liv vil Tina sige til sine børn:
– Mor oplevede, at nogle slemme mennesker gjorde nogle onde ting, men vi er kommet igennem det, og Gud er stadig god.