Kirkegængere løsladt i Kina

FORFØLGELSE: Kinesiske myndigheder har løsladt mere end 100 kirkegængere, der blev arresteret efter at have været til gudstjeneste i en offentlig park i påsken.

Pastor Jin Tianming.

Det drejer sig om 169 medlemmer af Beijings protestantiske Shouwang-Kirke, som blev arresteret. Video af menigheden der de bliver omringet af kinesisk politi, florerer på internettet og giver indtryk af et massivt politiopbud. Grunden til, at menigheden prøver at holde gudtjeneste udenfor, er, at menigheden blev smidt ud fra deres normale mødested efter pres fra regeringen. Det har været umuligt for medlemmer af kirken at finde andre lokaler at mødes i, fordi myndigheder prøver at forhindre det.
Shouwang er en af Beijing største husmenigheder, og den er i den seneste tid blevet smidt ud fra flere lejede lokaler, og dets medlemmer har følt sig chikaneret og forfulgt af myndighederne. Flere uger i træk har menigheden derfor annonceret med udendørs arrangementer på trods af risikoen for at blive arresteret. Kirkens præst, Jin Tianming, og hans kone er forsat under husarrest.