Kirker brændt ned efter valg

NIGERIA: Tusindvis af kristne hjem er blevet ødelagt og mere end 60 kirker brændt ned i det nordlige Nigeria, hvor hovedparten af indbyggerne er muslimer. Det sker efter det nyligt afholdte valg, hvor præsident Goodluck Jonathan blev valgt.

Præsident Goodluck Jonathan.

Volden brød ud, da det viste sig, at Goodluck Jonathan havde vundet over sin muslimske modkandidat Muhammadu Buhari.
– Sidste år var der flere martyrer i Nigeria end i noget andet land i verden. Cirka 2000 kristne blev dræbt i den nordlige del af landet, siger chefen for Åbne Døre i USA, Carl Moeller, til Christian Post.
Mange i den musliske befolkning mener, at resultatet er et udslag af valgfusk. De internationale observatører har dog meldt om, at valget foregik efter de foreskrevne regler.
Protestanterne er også vrede over, at de ikke fik en muslimsk præsident, eftersom landets love foreskriver, at der skiftevis skal være en kristen og muslimsk præsident. Nigeria er nemlig delt i det overvejende kristne syd og det overvejende muslimske nord.
Men den siddende præsident Jonathan overtog magten efter sin muslimske forgænger, der døde sidste år efter længere tids sygdom. Derfor har Jonathan ikke været præsident en hel periode og kunne altså genopstille.