Skleroseramt kvinde åbner eget galleri

Hanne Jensen har i mere end 20 år været ramt af sklerose og sidder nu i kørestol. Men det har ikke forhindret hende i at åbne sit eget galleri i Hedensted med bl.a. kristne motiver. – Idéerne kommer væltende og står i kø for at blive prøvet af, siger Hanne Jensen.

Hanne Jensen i sit nye galleri med Finn og gæster i baggrunden.

Hun er til daglig nødt til at bevæge sig omkring i en kørestol. For over tyve år siden blev hun nemlig ramt af sygdommen sklerose. Men Hanne Jensen har alligevel klaret at tage sig af både hus og hjem – og tre teenagere.
Nu er det kun den yngste, der stadig bor derhjemme – og så må Hanne jo få tiden til at gå med noget andet. Så nu har hun oprettet sit eget galleri!
Ja, det vil sige, idéen og designet kom fra Hanne, men heldigvis har hun en mand, der er tømrer. Og Finn har nu omdannet en tidligere staldbygning på deres nedlagte landejendom til et flot galleri, hvor Hanne kan udstille sine malerier.
De mange malerier fyldte efterhånden så meget op i huset, at hun fik tanken om et galleri, hvor hun dels kunne udstille, dels opbevare sine malerier.
Og så var de så heldige at have en gammel nedlagt staldbygning, som kunne omdannes til formålet.
Desuden lader hun andre udstille på skift. For øjeblikket er det stenhugger John Winces og keramiker Karin Nedergaard. Senere kommer der også en glaskunstner.

TorupKunst

Galleri TorupKunst kalder Hanne sit galleri, der ligger på Torupvej 29 i Hedensted.
Ved åbningen var der ca. 100 gæster. Hanne og Finn har nemlig en meget stor vennekreds gennem deres kristne engagement i kirken og Indre Mission.
Men der kommer også andre på besøg i galleriet.
– Folk synes, det er hyggeligt med sådan et sted, hvor de kan tage hen søndag eftermiddag, siger Hanne, som ikke har nogen fast åbningstid bortset fra torsdag kl. 19-21.
Men gæsterne kan bare ringe, så lukker hun op. Og der er altid kaffe på kanden. Hun bor lige ved siden af i et nyt hus, som Finn har indrettet handikapvenligt til hende, så hun ikke skal have besvær med dørtrin eller trapper.

Konfirmations-ord

– Jeg har altid tegnet og malet med farveblyanter. Men for ca. fire år siden begyndte jeg at male med akryl og interessere mig for farvelære, fortæller Hanne, som bedst kan lide det lidt abstrakte og rå look.
Men de kristne symboler er også med. Fx har hun lavet mange små malerier med et bibelvers i maleriet.
– En pige var her med sin mor forleden. Da hun så et af billederne sagde hun: ”Dét er mit konfirmandord. Det ønsker jeg mig,” fortæller Hanne, der har tænkt malerierne med bibelvers som gaver til fx dåb, konfirmation og bryllup.

Betaget af Norges natur

Naturen, og ikke mindst den norske natur, inspirerer Hanne Jensen til rigtigt mange billeder.
– Vi har meget ofte været i Norge i vores campingbil. Jeg kan godt lide at komme ud og se noget, når jeg nu ikke kan gå.
– Der er så flot, så højt og lyst i Norge. Det kan jeg slet ikke lade være med at male. En fotografi kan ikke helt gengive det, for det mangler dybde i et fotografi, mener hun.
Hanne har også oprettet en flot hjemmeside torupkunst.dk, hvor man kan finde alle nødvendige oplysninger.