Vampyrforfatter kom til tro

Få forfattere har som Anne Rice været med til at gøre vampyrromaner populære. Ikke mindst romanen ’En vampyrs bekendelser’ fra 1976, der blev indspillet med Tom Cruise og Brad Pitt i hovedrollerne, tiltrak mange til genren.I dag oplever vampyrromaner en renæssance, men Anne Rice er ’stået af vognen’. For hun er kommet til tro på Jesus, efter 38 år som en ”Kristus-jaget ateist”.
Det fortæller hun på hjemmesiden iamsecond.com, hvor kendte amerikanere fortæller deres troshistorier.
Anne Rice er vokset op i et katolsk hjem, men som 18-årig vendte hun troen ryggen:
– Jeg følte, at der var så mange ting, der var forbudt for mig som kristen… Jeg følte en desperat trang til at være fri, fortæller hun.
Der skulle imidlertid gå næsten fire årtier, før hendes jagt på frihed ophørte, og Anne Rice indså, at frihheden ikke findes uden Gud. I den tid fik hun skabt sig en formue og en stor fanskare med sine Vampyrkrøniker og sit øvrige forfatterskab, der bl.a. har inspireret subkulturen Goth.
Men sideløbende med succesen oplevede hun en voksende utilfredshed. Til sidst indså hun, at det skyldtes, at hun i bund og grund troede på Gud, men ikke ville indrømme det.
I 1998 vendte hun tilbage til troen.
– Jeg var ikke længere en person i en gudløs verden. Langt fra, forklarer Anne.
Hun kunne nu ikke længere skrive om vampyrer, der er en metafor for det forviste menneske – mennesket, som er afskåret fra Gud, fortæller Anne Rice.
I en alder af 69 skriver hun i stedet bøger dedikeret til Gud og Jesus. Hendes senere værker inkluderer bl.a. ’Christ the Lord’-serien.