Gid jeg var en Simmer

Jeg gad godt, at jeg kunne føle mig smuk hver dag… Ja, ja jeg ved godt, at det burde jeg kunne. Men jeg og 90 % af den femine del af Danmarks befolkning kan ikke helt få det til at fungere.Og derfor kaster vi os nogle gange ud i ”føl-dig-lækker”-koncepter i bunkevis. Derfor skal der bare en gang i mellem prøves 20 sæt tøj, før den sidder i skabet, og nogle gange tager det bare lidt længere tid, før jeg kan gå ud af døren, for håret vil ikke rigtig opføre sig lækkert.
Problemet med de fleste smukkeserings-handlinger er, at de ikke holder særlig længe. Super lækkert højt sat hår, jeg føler mig lækker, bang – regnvejr, over and out. Flot elegant makeup, jeg føler mig lækker, bang – tudetur, jeg ligner en tøs. Det mest moderigtige tøj, bang – 2 kg på i vægt, det spiller ikke rigtig længere. Tatovering, bang – 30 år senere, den dalrer.
Lige den her gang har jeg været så heldig med min klipning, at folk bliver ved med at spørge, om jeg lige er blevet klippet. Og nej, det er jeg ikke – det er tre måneder siden, men jeg føler mig stadig lækker med min frisure. Men det udskyder jo bare det uundgåelige. Før eller siden vil min klipning have mistet lækkerfølelsen, og jeg står der foran spejlet og mærker mismodet snige sig ind.
Det ville bare være meget nemmere, hvis jeg var en Simmer (Til alle over 30: En figur i et computerspil, der hedder Sims) Så kunne jeg lige gå ind og redigere mig selv til den nye version. Pling, så så jeg godt ud igen. Og så alligevel. Jeg ville nok ikke helt bytte mit liv med et Simmer-liv. Hvor alt handler om at gøre de rigtige handlinger på det rigtige tidspunkt, og hvor man aldrig er god nok, hvis man bare sidder på sofaen og er til.
For det er jeg. Det kan godt være, at jeg ikke altid føler mig lækker, eller perfekt eller dejlig. Men jeg er værd at elske, fordi jeg er mig. Uanset om min lejlighed er tjekket eller rodet, ren eller beskidt. Uanset om mit hår er koneagtigt, eller om jeg ikke har fået lagt make-up.
Det er helt fint at gøre sig smuk og gøre noget godt ud af sig selv, men om jeg gør det eller ej, er jeg stadig mig. Og det er meget bedre end at være en Simmer.