Kom ud af bygningerne, og lev din tro i hverdagen

John Coles inspirerede 285 kirkeledere på LederOase til at leve og lede gennem relationer.
– Sjældent har jeg fået så god, så vedkommende og relevant en undervisning, og jeg følte mig åndeligt opbygget, inspireret og havde tilmed lært en masse, da jeg tog hjem!

Den britiske præst John Coles opfordrede de 285 kirkeledere på LederOase 2011 at lede gennem relationer, skabe disciple og udleve kristentroen i hverdagen, ikke kun i kirken…

Det fortæller sognepræst i Kastrup Agnethe Zimino efter LederOase 2011 i Skovlunde, der samlede ikke færre end 285 ledere på alle niveauer i Folkekirken den 28.-29. januar.
Valgmenighedspræst i Aalborg Jesper Fodgaard er enig:
– Det bedste ved LederOase var for mig kombinationen af spændende undervisning, en levende spiritualitet og et storslået netværk af præster og ledere fra hele Danmark, siger han og uddyber:
– Det betyder meget for mig at være en del af et fællesskab, hvor der ikke er nogen modsætning mellem refleksion og spiritualitet, mellem undervisning baseret på Bibelen og undervisning inspireret af erfaringer med ledelse i virksomheder og organisationer. Det skaber en dynamisk sammenhæng mellem kultur og kirke, som jeg synes er meget frugtbar.

At lede er at tjene

Præst og leder af New Wine-bevægelsen i England, John Coles, var hovedtaler og underviste om lederskab i relationer.
Ud fra beretningen om fodvaskningen i Johannes-evangeliet 13 sagde han:
– At lede er at tjene. Det er det, vi er kaldet til. Når vi tjener hinanden, er dét det bedste udtryk for at elske. Jesus selv bøjede sig ned til de mennesker, han tjente. Det samme må vi gøre.
Han indrømmede, at man som kristen kan have en tendens til at skabe ”building based christianity”, dvs. en kristendom, der henter meget af sin identitet i bygninger.
– John Coles opfordrede os til at komme ud af bygningen og leve kristentroen ud i hverdagen, fortæller Dansk Oases kommunikationsmedarbejder Heidi Graugaard Nielsen.

Masser af god teologi

Og Jesper Fodgaard og Agnethe Zimono blev udfordret:
– I år blev jeg særlig udfordret og opmuntret af at se på den betydning, som Jesus får på alle områder af menneskers liv, fortæller Jesper Fodgaard.
– Præstesporet, som jeg deltog i, gav mig mere rent teologisk og åndeligt, end jeg nogensinde har fået på kurser i præsteregi, fortæller Agnethe Zimono og uddyber:
– Det var dejligt at stå på tæer til Morten Hørnings undervisning om karismatisk korsteologi. Og sognepræst Niels Nymann Eriksens foredrag om ”Den barmhjertige leder” gav stof til megen eftertanke. Se, det var en vellykket konference.
Næste LederOase holdes den 27.-29. januar 2012.