Morgenandagten er nu sikret i DR

I efteråret indsamlede KLF, Kirke & Medier 15.000 underskrifter for at bevare Morgenandagten på P1. Morgenandagten er nu med i den ny public service-kontrakt, som regeringen har indgået med Danmarks Radio.
DR bør formidle den kristne kulturarv i form af bl.a. Morgenandagten. Det står klart i DR’s ny public service-kontrakt, som skal gælde frem til 2014.

Der er grund til at råbe hurra!, mener Finn Andersen, direktør i KLF, Kirke & Medier, som i tre år har kæmpet for at bevare Morgenandagten på P1.

– For KLF, Kirke & Medier er det særligt glædeligt, at der i teksten nu er en direkte henvisning til kristendommen, siger landsformand Lars-Peter Melchiorsen.
Nu lyder kontrakten: ”DR skal lægge særlig vægt på sin rolle som initiativtager til og formidler af dansk kunst og kultur og den danske kulturarv, herunder den kristne kulturarv”, med noten: ”Dette indbefatter dækning af morgenandagt og kristne højtider.”
– For os er disse henvisninger af stor betydning i en stadig mere multikulturel situation, siger Melchiorsen.

Godt resultat!

KLF, Kirke & Medier iværksatte over sommeren 2010 en storstilet underskriftindsamling: ”Bevar Morgenandagten!” På bevægelsens landsmøde kunne man overrække hen ved 15.000 underskrifter til DR’s daværende generaldirektør Kenneth Plummer.
Derfor er det meget glædeligt, at Morgenandagten nu er nævnt direkte i den ny public service-aftale, som regeringen har indgået med DR.
– Vi må sige højt hurra! For den kristne kulturarv – herunder morgenandagt og dækning af højtider – er nævnt direkte! Det har vi talt om og lobbyet for i tre år, siger direktør i KLF, Kirke & Medier, Finn Andersen.