Gangsterdronning & luksusluder – Kate er ikke den, hun var

Kate Zaar levede et liv med prostitution og kriminalitet, stoffer og penge. En dag i fængslet havde hun en oplevelse, der ændrede hendes liv.
Gangsterdronningen og luksusluderen blev hun kaldt i bladene, som også havde billeder af hende sammen med Ben Riccardo, og da hun giftede sig med en mand, der var 48 år ældre end hende selv. Men det er allerede længe siden nu. I dag hedder hun bare Kate. Kate Zaar er 55 år gammel. Og smiler, fordi Jesus elsker hende. Men det har hun ikke altid vidst.

Kate er 55 år og har levet et liv, der er hårdere end de flestes. I dag har hun endelig fundet sit livs kærlighed i Jesus.

Kate begyndte sit liv med fem gode år, mens hun stadig boede med sin far og mor. Men forældrene gik fra hinanden, og en barndom med masser af tæsk og flytning fra sted til sted med hendes rastløse mor tog sin begyndelse. Syv børn med 4 mænd bliver det til for Kates mor.
Da Kate er 10, bliver hun voldtaget og er kærester med manden i to år efter det:
– Jeg troede, at det var sådan, kærlighed var. At jeg var forelsket i ham, fortæller hun med undring i stemmen.

Trak som 12-årig

Snart efter stak Kate af fra sin mor i Nordsjælland og endte i København, på Istedgade med manden ”Esbjerg” som alfons. Allerede som 12-årig trak hun på gaden, og Esbjerg skaffede hende morfin, så hun bedre kunne holde det ud.
– Stofferne gjorde mig glad, og jeg fik en følelse af den kærlighed, jeg savnede, forklarer Kate.
De næste år gik hun ind og ud af børnehjem, flygtede jævnligt tilbage på gaden til stofferne og pengene. Da hun var omkring 14 år, kom hun på pigehjem i Århus.
– Dér fortsatte jeg med at trække på Volden. Og nogle år senere åbnede jeg den første massageklinik i byen. En stor succes, både for byen og mig, der kunne leve meget tryggere på den måde, forklarer hun. I den branche er der store bagsider ved alting. En af dem var Kates daværende kæreste Jørgen. Som sad som vagt i køkkenskabet og bankede hende af jalousi, når kunderne var gået. Pengene, som hun tjente, havde han dog ingenting imod.
– Og det var store penge, jeg tjente dengang. Jeg har for sjov prøvet at regne det ud, og jeg fik i hvert fald1½ million ind om året. – Penge som bare gik til fester og hoteller og stoffer og husleje og selvpleje, forklarer hun og føjer senere til:
– Det sjove er, at jeg har mange flere penge i dag, end jeg nogensinde har haft som prostitueret eller kriminel.

17 år i fængsel

For kriminaliteten lå lige for i prostitutionens verden:
– Jeg blev så træt af at trække, så nogen gange virkede det bare lettere at stjæle eller røve, forklarer Kate. – Som ellers klarede op mod 25 mænd i døgnet. Hun har både forsøgt bankrøveri og kioskrøveri, lavet checkforfalskninger og stjålet i al almindelighed. Og hun er blevet taget i en del af det.
– Jeg har ikke helt styr på alle de gange, jeg har været i fængsel, men det er omkring 17 år sammenlagt, fortæller den smilende kvinde, som også hang ud med de hårde. 80’ernes gangstere Ben Riccardo og Alexander Blask var venner og elskere. Hun var kæreste med Ben Riccardo, da han myrdede sin eks-kone.
Selvom Kate kunne tjene gode penge på sin krop – også ved stripteaseshows i Norge, hadede hun den.
– Jeg hadede min krop så meget, og jeg hadede sex. Også med dem, jeg var gift med, forklarer hun. Seks mænd er det blevet til over årene. Kun en af dem af kærlighed. Kate har været prostitueret i over 30 år, kun afbrudt af fængselsophold. Hun begyndte at bruge heroin, da det kom til landet i firserne, og tog to gram om dagen. På alle måder et værdiløst og meningsløst liv. Men det er derfor, Kate vil fortælle sin historie i dag.
– Jeg vil så gerne, at folk skal tænke: Når hun kan, så kan vi også, forklarer hun. For hun kunne – eller rettere sagt: Gud kunne!

– Frygt ikke mit barn

– For 12-15 år siden var jeg i fængsel igen. Og der var ikke så længe, til jeg skulle ud. Og så sad jeg en aften og skruede på radioen – og pludselig hørte jeg én sige noget om Gud. Det ville jeg gerne høre, så jeg skyndte mig at skrue tilbage. Jeg sad og lyttede lidt, og på et tidspunkt siger manden, at man kan bede sammen med ham, hvis man vil tage imod Jesus. Så det gør jeg, fortæller Kate og fortsætter:
– Kort efter slutter programmet, og jeg går i seng og tænker ikke så meget over det. Pludselig er der et stærkt lys i mit rum. Jeg forestiller mig, at det er lidt lige, som når Paulus bliver stoppet uden for Damaskus. Og så hører jeg Gud sige til mig: ”Frygt ikke, mit barn, det er din Gud, der taler til dig.” Han sagde også mere end dét, men det er lige som skjult for mig i dag. Jeg turde ikke fortælle det til nogen, for at de ikke skulle tro, at jeg var sindssyg. Men jeg sprang ud af min seng og dansede rundt på gulvet. Jeg var så glad for, at Gud virkelig fandtes, fortæller Kate ivrigt. Lettet over at være nået frem til denne del af historien.
Efter den stærke oplevelse havde Kate flere åndelige oplevelser, hvor hun blandt andet oplevede at blive sat fri af dæmoniske magter.

Mor blev kristen

Alligevel levede hun i adskillige år efter dét med et ben i hver lejr. Halvvejs hos Gud og halvvejs i det gamle liv. Men en dag for lidt over to år siden ringede hun til Moses Hansen.
– Jeg havde kendt ham i 20 år og var betaget af ham. Senere har jeg fundet ud af, at det var Jesus i ham, jeg var betaget af. Da jeg ringede til ham, fortalte han mig om Pottemagerens Hus, og jeg besluttede mig til at tage på besøg. Han inviterede mig og min mor til at flytte hen i nærheden. Hvis jeg ikke var flyttet herover, tror jeg ikke, at jeg var gået med Gud i dag, forklarer en taknemmelig Kate.
For hendes mor blev det også af stor betydning. En dag de var på besøg på Pottemagerens Hus, fortalte hun, at hun ønskede at tage imod Jesus i sit hjerte. Det gjorde hun så, og Kate mærkede dag for dag, hvordan det forandrede hendes mor, som døde i sommer. Et savn Kate stadig kan mærke.
Til gengæld har hun lært Jesu kærlighed at kende og fundet ud af, at det er den, der kan fylde det tomrum, hun har haft hele sit liv.

I dag bor Kate selv i en lejlighed i Holsted St. Hun bruger masser af tid på at takke Jesus og lytte til ham og oplever, at han er i gang med at hele hende indvendigt:
– Jeg oplever, hvordan Helligånden kommer med sådan en fred til mig. Helt ud i lemmerne og ligesom læger sårene i sjælen. Det er ligesom balsam på sårene, forklarer hun. Kate er ved at blive trappet ud af metadon og slutter:
– Det går lige så nemt. Gud er jo med i det.


Artiklen fortsætter efter annoncen: