Hæren genopbygger kirke

EGYPTEN: Militæret i Egypten er begyndt at genopbygge den koptiske kirke, som blev brændt ned efter uroligheder mellem kristne og muslimer. Det fortæller en talsmand for hæren til CNN.
Det var Shahedin Kirken i Helwan-provinsen syd for Kairo, der blev brændt ned tidligere på måneden, i hvad der bliver betegnet som en familiefejde mellem en koptisk og muslimsk familie. Afbrændingen af kirken ledte til uroligheder mellem de to religiøse grupper i Kairo, hvor 13 personer blev dræbt.
Kirken bliver genopbygget på samme sted, og hæren betaler alle udgifterne omkring byggeriet.
Tusinder af kristne i Kairo har protesteret foran en statslig tv-station i flere uger med krav om, at kirken bliver genopbygget, og at regeringen stopper med, hvad de kalder, statslig forfølgelse og diskrimination mod kristne.
Spændingerne mellem den koptiske minoritet, der udgør cirka 9 procent af befolkningen, og den muslimske majoritet er bygget op over lang tid. Men under folkeopstanden, der satte Mubarak fra bestillingen, var der tegn på enhed mellem parterne. Det varede dog ikke længe, og volden eskalerer nu igen.
Det vides endnu ikke, hvor lang tid byggeriet af kirken kommer til at tage.