Hjerte for Afrika i 100 år

Mission Afrika flytter til Århus efter 40 år i Christiansfeld og sætter jubilæumsåret i gang med stafet.
I år fejrer Mission Afrika, det tidligere Sudanmissionen, 100-års jubilæum. Det betyder ekstra aktivitet i missionsselskabet, der rykker ind i nye lokaler i Århus den 4. marts.

Medarbejderne ved Mission Afrika i fuld gang med at flytte fra Christiansfeld.

De sidste knap 40 år har missionsselskabet haft hovedkontor i Christiansfeld i det sønderjyske.
– For at geare selskabet til fremtiden har vi valgt at flytte til Århus. Her kan vi lettere finde nye kvalificerede medarbejdere, og vi kan koble os på forskellige studiemiljøer og kirker, siger Mission Afrikas generalsekretær Kristian R. Skovmose.
For at fejre flytningen og officielt sætte gang i jubilæumsåret indbyder Mission Afrika til indvielsesreception i de nye lokaler på Diakonhøjskolen fredag d. 4. marts. Her sættes også en stafet i gang. Den skal rundt til Mission Afrika Genbrugs mange butikker landet over og fortælle frivillige og kunder om selskabets historie og arbejde.

Fra 0 til 1.900.000 kirkemedlemmer

Det hele begyndte med sognepræst Anthon Pedersen og læge Niels Høegh Brønnum, der den 22. november 1911 stiftede ”Dansk Forenet Sudan Mission”. Den første, der blev udsendt, var Niels Brønnum selv, han drog i 1913 med lægetaske og bibel til Numan i Nigeria. Menigheden, der blev startet i den lille by i Nordøstnigeria, blev til Kristi Lutherske Kirke i Nigeria, der i dag tæller 1,9 millioner medlemmer.
Siden 1911 er meget sket, og i dag sendes missionærer og volontører til fem lande i Afrika: Sierra Leone, Mali, Nigeria, Cameroun og Den Centralafrikanske Republik. Alt sammen i tæt samarbejde med de lokale kirker. Desuden støtter Mission Afrika tv-stationen Sat-7, der sender til Mellemøsten og Nordafrika.
/sl