Indisk pastor traumatiseret

Pastor Ninama har først og fremmest fået sår på sjælen.

Pastor Ninama, en indisk husmenighedspræst fra Rajastahn-delstaten, blev den 1. februar tærsket og afklædt af en gruppe på mindst 10 formodede hinduekstremister. Pastor Ninema, 65, var på besøg hos sin datter i en nærliggende landsby, da naboen bad om forbøn for deres syge søn. Pludselig stormede adskillige mænd huset og bankede Pastor Ninema, den syge drengs far og adskillige andre, mens de anklagede ham for tvangsomvendelser. Herefter tog de Pastor Ninema med uden for landsbyen, hvor de afklædte ham og tærskede løs på ham, og tog de få ejendele, han havde på sig. Delstaten Rajastahn har for nyligt vedtaget love, som forbyder tvangsomvendelse af hinduer, men som ofte bruges til falske anklager mod kristne. Rajastahn har stadig fysiske mén, men er først og fremmest stadig chokeret og mentalt ødelagt – ude af balance. Familien har bedt politiet om ikke at forfølge sagen af frygt for yderligere repressalier.
Eva