Status på britisk nødhjælp til Afghanistan

Den britiske nødhjælpsorganisation Oxfam analyserer resultatet af de seneste to års indsats i Afghanistan, samt sikkerhedssituationen i landet. Det er både opmuntrende og trist læsning.
Oxfam, som svarer til Folkekirkens Nødhjælp, har i 30 år arbejdet med længerevarende udviklingshjælp, især i Afghanistans udkantsområder.
Der sker jævnligt naturkatastrofer, så Oxfam hjælper også med akut nødhjælp, fortæller tidligere Oxfam-udsending Ashley Jackson. Desuden hjælper man de civile med problemer som sikkerhed og med at sørge for, at den internationale hjælp når de rette modtagere.
Sikkerhedssituationen er desværre blevet meget forværret i de seneste to år. Opmuntrende indtryk findes dog. Jackson besøgte en kvindeskole i et afsidesliggende område, og på spørgsmålet om, hvordan det var at lære at læse i moden alder, svarede en kvinde i 50’erne, at det var som at have været blind og så at komme til at se. Nu kunne ingen mere snyde hende på markedet, og hendes største glæde var at undervise sine børnebørn. For evnen til at læse kunne ingen tage fra dem, lige meget hvad der ville ske i fremtiden, sluttede hun. U-landsnyt.dk