Ung koptisk kvinde bortført

Den 19. februar trængte ekstremistiske muslimer ind i hjemmet hos en koptisk kristen byggeleder i Giza og bortførte hans 18-årige datter Nesma Sarwat.Allerede i efteråret var der uroligheder omkring bygningen af kirken St. Mary og St. Michael, og i november stødte kristne demonstranter sammen med sikkerhedsvagter, således at 6 kristne blev dræbt og 176 fængslet. I Egypten er det ikke tilladt at bygge eller renovere en kirke uden offentlig tilladelse, hvilket sjældent gives. Kirken havde oprindelig fået byggetilladelse, men denne var blevet trukket tilbage, hvilket de kristne ikke ville acceptere. Byggestoppet har dog været en realitet indtil november, men de kristne har brugt den ufærdige kirke, blandt andet til bøn, siden. Ekstremisterne, der bortførte Nesma, skrev slagord som ”Islam har alle svarene” på væggene i entreprenørens hus.