Sarkozy vil have klare grænser for islam

Nicolas Sarkozy

Det handler sandsynligvis mest af alt om frygten for at miste vælgere til den højreorienterede Marie Le Penn, når den franske præsident, Nicolas Sarkozy, vil stramme endnu mere op over for religion i Frankring. Da Sarkozy kom til magten, var han således mere positiv omkring religion og udtalte sig blandt andet velvilligt i forhold til den kristne kulturarv. Men love mod religiøse symboler i skolerne og forbud mod niqab og burka er siden kommet på hans repertoire. Og han tror, der skal yderligere stramninger til for at holde Marie Le Penn fra magten. Derfor har han nu arrangeret en partikongres, hvor det skal diskuteres, hvilken plads religionen skal have i det offentlige rum i en stat, der definerer sig selv som verdslig, fortæller Kristeligt Dagblad.