Bill Gates takker EU for generøs udviklingsbistand

EUROPA-PARLAMENTET: Bekæmpelse af fattigdom og sygdom var i søgelyset, da Microsofts grundlægger Bill Gates tirsdag besøgte Parlamentets udviklingsudvalg for at præsentere sit Living Proof initiativ, der vil effektivisere international udviklingsbistand. Gates mødtes også med EP-formand Jerzy Buzek og kommissionsformand Manuel Barroso. – Millioner af menneskeliv kan hvert år reddes. Bundlinjen er, at støtten gør en forskel, og der er muligheder for at gøre endnu mere, sagde grundlæggeren af ​​Gates Foundation ifølge Europa Parlamentets nyhedstjeneste.
Målsætningen med organisationen er blandt andet at hjælpe fattige bønder med at levere mad til deres lokalsamfund og sikre, at børn i udviklingslandene har mulighed for at gå i skole.
– Hvis vi kan hjælpe landmændene med at blive mere produktive, så hjælper vi ikke blot dem, men vi handler også i forhold til udfordringen med at skaffe mere mad til verden, sagde Gates.
Gates kampagne ”Living Proof” distribuerer vacciner mod AIDS- relaterede sygdomme. Ifølge Gates kan ”bedre helbredsforhold bidrage til at afhjælpe alle de andre ting, som vi ønsker at forbedre”.
Gates takkede europæerne for deres ”utrolige generøsitet” og den vigtige rolle, som unionen spiller, som verdens største yder af udviklingsstøtte. Han opfordrede alle rige donorlande til at hjælpe til med at sikre, at støttekronerne bruges mere effektivt.
– Hvordan kan man være sikker på, at dine mange penge går til de rigtige mennesker?, spurgte en MEP.
Gates svarede, at nogle af pengene uden tvivl bliver misbrugt, men han mente højst, at det drejede sig om 5 % af støttekronerne.