Jeg ønsker mig et kors

Jeg er netop flyttet til Århus og bor nu lige bag Gellerupparken. Det er en meget interessant oplevelse. For det første har jeg fået en helt ny forståelse af at køre bil. Hvis man ikke overholder færdselsreglerne, men i stedet kører efter sit eget hoved, bliver livet meget mere spændende. Altså, det er ikke noget, jeg selv har tænkt mig at prøve, men det ser ud til, at 10% af de mennesker, som bor i nærheden af mig nu, har den filosofi. Tak, fordi I hjælper mig til at være koncentreret i trafikken.

Så er der en uvane, som er ved at blive pillet af mig. Jeg er sådan en person, der glor. Fordi jeg er nysgerrig, fordi jeg er journalist, fordi andre mennesker er spændende. Jeg har mange undskyldninger. Men faktum er, at jeg stirrer på folk. Det gør jeg ikke, når jeg går tur i Gellerupparken. Jeg er simpelthen bange for, at nogen vil tage det som en provokation. Så tak for hjælpen med at slippe af med en dårlig vane.

Derudover er jeg blevet beriget med muligheden for at føle mig som turist i mit eget land. Forleden dag var jeg inde i et supermarked, som var ejet af en dansker med anden etnisk herkomst, som det hedder. Der var 30 mennesker i butikken, og jeg var den eneste, som ikke havde anden etnisk herkomst. Faktisk en meget hyggelig oplevelse, for der blev udvekslet langt flere sjove kommentarer (det virkede sådan – jeg forstod ikke en pind), end der gør i Netto. Tak for den gratis kulturoplevelse, som virker betydeligt mere ægte end den dyrtkøbte fra min ferie i Sharm-El-Sheik.

Desuden er jeg blevet mindet om betydningen af religiøse symboler. Jeg befinder mig pludselig et sted i Danmark, hvor et kors er et statement. Det er faktisk meget rart. Nogle gange gør det mig så træt, at alle folk er mere eller mindre kristne i Dannmark, så man slet ikke ved, hvor man har dem. Det er lidt nemmere i mit nye kvarter. Pigerne går med slør. De er ikke kristne. De er synlige muslimer. Jeg vil gerne være en synlig kristen. Så – for whom it may concern – jeg ønsker mig et stort kors i fødselsdagsgave. (Ikke et Moses-kors, bare et til at hænge om halsen)