Jette vil ”fortynde” tanker

Jette Dahl vil trække danskerne ud af hverdagens trummerum.”At fortynde tanker” hedder to retræter på klostre i Nordtyskland og i Montenegro med åndelig vejleder og tidligere sognepræst Jette Dahl.Jette Dahl har i syv år arbejdet som freelancepræst og åndelig vejleder. Hun brænder for det indre menneske. At bryde op hjemmefra og rejse til spirituelle, fredfyldte klostre med en gruppe danskere gør hun flere gange om året.
– Her kommer vidt forskellige mennesker, der har brug for en mental pause og selvbesindelse. Stilhed og ro til blot at være og ikke gøre en hel masse er en del af dagsprogrammet. Desuden er der faste tidebønner med fordybelse over et centralt tema, fortæller Jette Dahl.
Det to retræter finder sted den 7.-14. maj på klostret ”Barmhjertige Maria” på ”Jomfru Marias ؔ i Montenegro, og den 1. – 5. juni på benediktinerklostret Nütschau i Nordtyskland.
– Det er min erfaring, at mennesker, der giver sig selv lov til at opleve dage i stilhed, tager forløste og frisatte hjem.
Fri fra hvad?
– Fri fra vores dominerende ego, der er en mester i at finde fejl ved os og nok skal fortælle os det og holde os fangne i gamle vanemønstre og tunge tanker. At lytte til en stik modsat stemme og genopdage tilliden til Gud får mennesker til at vokse i selvværd og selvrespekt. Det gør os meget rarere at være sammen med, og vi får et mentalt overskud at møde andre mennesker.
– Erfaringer fortæller mig, at der er brug for ”mentale ånderum”.