Unge kristne gi’r en hånd med i havearbejdet

På Kristeligt Forbund for Studerendes påskelejr blev der i år prøvet et helt nyt koncept af: Søndag eftermiddag tilbød over 60 af deltagerne at give de lokale Skanderborgensere en hånd med hus og have. Det blev til en arbejdsom eftermiddag med masser af smil og taknemmelighed.Spredt latter, fuglekvidren og solskin blander sig med flyvende blade og lyden af grene, der falder til jorden.

– Jeg tænkte bare ”Juhu”, fortæller Helle Rønlev, en enlig mor som fik uventet hjælp.

Det er søndag eftermiddag i Skanderborg, hvor 11 unge er i fuld gang med hækkesakse, knofedt og river i Helle Rønlevs have. Ingen af dem har mødt Helle Rønlev førend i dag, men det har ikke forhindret dem i at tilbyde en praktisk hånd – hvilket bare er helt fantastisk, fortæller den storsmilende haveejer:
– Jeg er bare så lykkelig. Der er faldet en stor sten fra mit hjerte, fortæller Helle Rønlev.
Kontakten til de unge kristne opstod via en løbeseddel i Helle Rønlevs postkasse, hvor der blev budt på gratis praktisk hjælp for alle interesserede.
– Jeg tænkte bare ”Juhu”. Det var helt fantastisk, og jeg skyndte mig at tilmelde mig. Hækken ud mod vejen var så stor, så kommunen ville have givet mig en bøde, hvis den ikke blev beskåret, fortæller hun.
Som enlig mor til to drenge, hvoraf den ene er på efterskole og den anden har ADHD, er det vanskeligt at få tid til det praktiske i haven. Men efter at have haft 11 unge i gang med at klippe hæk, rengøre fliser, sætte nyt hegn op og beskære træer, er det en helt ny have, der titter frem i villakvarteret i Skanderborg. Det er som at have fået en makeover, griner Helle.

Det hele værd

To af deltagerne er 19-årige Maja Mølleskov fra Herborg og 20-årige Helene Hansen fra Tørring. Efter at have skrubbet fliser rene, er de nu i fuld gang med at samle grene ind fra den nyfriserede hæk.
– Det smitter bare rigtig meget, når man ser, hvor glad Helle er for hjælpen, fortæller Maja Mølleskov.
– Ja, det, at der er nogen, der sætter så meget pris på ens arbejde, gør det hele værd. Det er en spændende måde at vise andre mennesker kærlighed på, fortæller Helene Hansen.
Og netop næstekærlighed i praksis er formålet med dagen, fortæller Andreas Larsen, der er en af arrangørerne af Påskelejr.
– Vi havde lyst til at sætte noget helt konkret på programmet, noget der stemmer overens med alt det, vi siger, fortæller Andreas Larsen.

I alt har 11 personer bedt om hjælp, og KFSerne er blevet mødt med meget stor taknemmelighed, lyder det fra Andreas.
– Mange af de tilmeldte havde rigtig meget brug for hjælp, så vi har kunne nå nogle mennesker, der havde behov for det, siger Andreas.

Fakta om Påskelejr

I alt har over 600 unge været på Påskelejr i Skanderborg lørdag til onsdag i påskeugen. Udover praktisk hjælp søndag eftermiddag var der også masser af andre ting på programmet, for eksempel bibelundervisning, forskellige seminarer, lovsang, sport, hygge og paneldebat.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Fra venstre: 18-årige Rachel Olsen fra Gilleleje, 18-årige Julie Brandt fra Maribo og 19-årige Søren Storbjerg fra Skjern.

Hvorfor er du på Påskelejr?

Rachel Olsen, 18 år, fra Gilleleje:
– For at komme tættere på Gud og også for at snakke med andre om Gud. Og for at se folk, jeg kender.

Julie Brandt, 18 år, fra Maribo:
– For at få et godt åndeligt fællesskab. For at blive fyldt op. Jeg bor et sted, hvor der ikke er så mange kristne, så der er ikke så meget at komme efter. Så er det meget rart at komme her, hvor der er mange kristne og mere forkyndelse, end jeg er vant til.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Søren Storbjerg, 19 år, fra Skjern:
– For at søge en mulighed for et bedre åndeligt liv og blive styrket i troen. Og for samværet med andre kristne.