”Trumps udtalelser om abort er et slag i ansigtet”

Vice President Micheal Pence poses for his official portrait at The White House, in Washington, D.C., on Tuesday, October 24, 2017. (Official White House Photo by D. Myles Cullen)

Donald Trumps tidligere vicepræsident, Mike Pence, er rystet over, at Trump for nylig har udtalt, at USA’s delstater selv må afgøre deres abortpolitik. ”Det er et slag i ansigtet på de millioner af pro-life amerikanere, der stemte på ham i 2016 og 2020,” siger Pence.

Efter i flere måneder at have svaret undvigende på spørgsmål om sin holdning til abort, har tidligere præsident Donald Trump nu meldt klart ud til stor ærgrelse for pro-life-folk som Mike Pence.

”I dag er alt for mange republikanske politikere alt for klar til at vaske deres hænder i kampen for livet. Republikanerne vinder på livet, når vi taler sandheden frimodigt og står fast på det princip, som vi alle ved er sandt – at menneskelivet begynder ved undfangelsen og bør forsvares fra livmoder til grav,” skrev Pence i et opslag mandag på X (tidligere Twitter).

Også Mike Pences tidligere stabschef, Marc Short, har kritiseret Donald Trumps udtalelser, som han mener skyldes politiske hensyn under den igangværende valgkamp i USA.