Flere unge voksne siger, at Bibelen har ændret deres liv

– De yngre voksne viser større interesse for Bibelen, oplyser chefredaktør for State of the Bible-serien John Farquhar Plake i en ny rapport. Foto: American Bible Society.

En stigende andel af unge voksne siger, at Bibelen har ændret deres liv, fremgår det af den netop offentliggjorte 2024-rapport fra The American Bible Society.

Det skriver The Christian Post. Forskerne bag undersøgelsen har set på, hvordan 2.500 voksne i USA forholder sig til Bibelen. Blandt andet skulle respondenterne svare på, om de var enige i, at ”Bibelens budskab har forvandlet mit liv”. I 2024 var 58 % enten ”noget” eller ”stærkt” enige i, at Bibelen havde en transformerende effekt på deres liv sammenlignet med 57 % i 2023.

Alligevel er flertallet af ​​unge voksne i USA ”ikke-engagerede”, når det gælder bibellæsning.

Ændring efter pandemien

Forskerne har også undersøgt, hvordan udviklingen har været i forhold til situationen under pandemien. Samlet set har der været et stort fald i antallet af faste bibellæsere efter pandemien. Men der er også grund til håb for fremtiden, når man ser på udviklingen blandt de yngre generationer, fastslår chefredaktør for State of the Bible-serien John Farquhar Plake.

I Generation Z, den yngste gruppe, der er født i 1997 eller senere, var antallet af dem, der beskrev Bibelen som en kilde til transformation i deres liv, steget fra 50 % i 2023 til 54 % i 2024. ”Vores yngste voksne viser tegn på interesse for Bibelen, nysgerrighed omkring den og transformativ interaktion med den,” sagde John Farquhar Plake. ”Hvis denne tendens fortsætter, har vi god grund til håb.”

Blandt Baby Boomers, altså voksne født mellem 1946 og 1964, sagde 69 % i 2024, at Bibelen har en livsforvandlende indflydelse på deres liv i 2024. Det er 5 % flere end sidste år.