Unge blev tanket op på Ung Vinter

Eftermiddagen bød på valgfag som krea, vildmarksbad, klatring, pilates og andre aktiviteter.

For 3. gang blev der i vinterferien holdt ”Ung Vinter” på Mariager Højskole. En weekend, hvor de unge fik mulighed for at komme og blive ”tanket op” med Guds ord, lovsang og fællesskab. Jeg tog en tur forbi for at se, hvordan det gik for sig.

Da jeg ankom til højskolen, fandt jeg de unge i gang med at hygge sig på mange måder. Der blev spillet bordtennis – og en frisk fyr spurgte, om jeg ville være med, men det er ikke lige det, jeg er bedst til, så jeg takkede nej. I næste rum sad folk og spillede brætspil, og andre sad bare og hyggesnakkede. Der var en dejlig atmosfære, og jeg mødte mange, som smilede og sagde hej og var meget imødekommende.

Dagen var startet med ”Croissant, kaffe og bibellæsning”, hvor de unge sad og læste i deres bibel, mens de startede dagen. Derefter var der seminarer som ”Uni- og gymnasietro”, ”Forvandlende bøn”, ”Mindfullness vs. Kristen meditation” og ”Lovsang og sjæl”. Eftermiddagen bød på valgfag som Krea, vildmarksbad, klatring, pilates og andre aktiviteter.

Tre gymnasiepiger

Nikoline, Anna og Mie syntes, det var fedt at have Brandin Reed på besøg. ”Han er mega nice. Han rejser jo rundt i hele verden, og tænk, at han så kommer til lille Danmark bare for at være sammen med os. Det gør noget godt for os, at han kommer og deler sit liv og sin tro med os,” siger de.

I den hyggelige cafe mødte jeg tre piger og fik en snak med dem om, hvorfor de er på Ung Vinter, og hvad det giver dem. Nikoline, Anna og Mie kender hinanden, da de har gået på Mariager Efterskole sammen og nyder at være sammen igen.

– Jeg kommer på Ung Vinter for at få et lille break fra hverdagen og få nogle kristne input, siger Nikoline. Det er godt at få et pust fra hverdagen, og det giver virkelig meget.

Anna er enig:

– Jeg synes, det er dejligt at få et break og blive ladet op igen til hverdagen, også i sin tro igennem møder og prædikener. Så kommer man lige ind i det igen.
Mie supplerer med, at det også er dejligt at se venner fra efterskolen igen.

Pigerne synes også, det er fedt at have Brandin Reed på besøg. ”Han er mega nice. Han rejser jo rundt i hele verden, og tænk, at han så kommer til lille Danmark bare for at være sammen med os,” siger de. ”Det gør noget godt for os, at han kommer og deler sit liv og sin tro med os.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Fællesskabet er vigtigt

Om formiddagen var der tid til bibellæsning samt en række forskellige seminarer.

For de tre piger betyder fællesskabet meget:

– Vi har været på efterskole sammen og bor forskellige steder i landet, og så er det dejligt at mødes igen og være sammen også om Gud, siger Mie. Alle tre er enige om, at det bedste ved at være på Ung Vinter er fællesskabet, hyggen og at dele troen med sine venner.

Alle tre piger går på gymnasiet til daglig og er enige om, at det er svært at være kristen i hverdagen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Der er mange fordomme, når man er kristen, siger Anna, og man skal hele tiden være klar til at forsvare sig selv og svare på spørgsmål om sin tro. Sådan oplever alle tre piger, at det er at være kristen i hverdagen.

Føler I, at sådan en weekend giver jer nogle redskaber til at stå stærkere i hverdagen?

– Ja, helt klart, siger pigerne og fortæller, at de samme dag har været til seminaret om ”Gymnasietro”.

– Det var et rigtig godt seminar, som virkelig gav os nogle gode redskaber til, hvordan vi kan forklare os selv, og som vi kan tage med hjem og bruge i vores hverdag, siger pigerne samstemmigt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Brandin Reed fra Dallas, Texas, holdt en slags ungdomsmøde, hvor han både fortalte om sit liv og sang sine egne sange. Senere inviterede han til forbøn.

På trods af hverdagens udfordringer har alle tre piger mod på at tage hjem og leve deres kristne tro ud, og jeg takker for, at de ville give sig tid til en lille snak. Om aftenen stod der koncert med Brandin Reed på programmet, men det blev mere et ungdomsmøde. Brandin startede med nogle af sine egne sange, som alle havde nemt ved at synge med på. Han fremhævede ikke sig selv, men inviterede de unge med ind i lovsang og tilbedelse, og de unge koblede sig på, og jeg så, at alle nød at tilbede Gud. Derefter begyndte han at tale til dem om sit liv og sin hverdag med Gud, og han inviterede senere til forbøn.

Jeg forlod højskolen efter en god, begivenhedsrig dag, hvor jeg var fyldt med glæde over at se en ungdom, der længes efter mere af Gud, og som gerne vil stå op for deres tro.