Jonas kan li’ Manga

Den japanske tegnestil går lige ind hos børn – også når den formidler bibelstof.Manga Mosebøger er en succes. I hvert fald hvis man spørger 14-årige Jonas Aagaard, som skal konfirmeres i år.

Jonas Aagaard synes, Manga-bibelen er alle tiders.

– Den er moderne og sjov at læse, meget anderledes end den normale oversættelse. Den er mere for børn på grund af tegningerne, siger han.
Jonas er vores testlæser af Bibelselskabets seneste udgivelse i Manga-serien. Manga Mosebøger genfortæller fra 1. Mosebog til og med 2. Mosebog kapitel 15 fra Det Gamle Testamente. Her fortælles historien om Kain og Abel, Noas ark, Babelstårnet, Abraham og Isak og om Josef og hans brødre som Manga-tegneserie.
Japansk stil
Den japanske tegnestil er ikke helt fremmed for Jonas:
– Jeg har selv prøvet at tegne Mangategninger og lånt en bog på biblioteket om det. Det er især måden at tegne hår på, der er anderledes.
Hvad er det bedste ved Manga-bibelen?
– Den er nemmere at forstå, og tegningerne gør, at man har mere lyst til at læse den, siger Jonas og indrømmer, at han ikke får læst så meget i den almindelige bibel.
Går der ikke noget tabt?
– Næ, det er nogenlunde, som jeg husker historierne. Men slangen i paradiset er meget anderledes. Den kan jo flyve! Det er nok, fordi den jo var en engel.
Det lille interview er forbi, da Jonas spørger: Hvor kan man købe de andre Mangabøger? Han kigger på reklamerne for Manga Messias og Manga Metamorfose bag i bogen. Og inden vi ser os om, har han fundet dem på nettet.