Pakistansk biskop: USA må tage afstand til Koran-afbrænding

EKSTREMISME: Ærkebiskop i Lahore, Lawrence Saldanha, beder de amerikanske myndigheder om at tage affære, efter at den amerikanske pastor Terry Jones brændte en koran af i Florida.

Ærkebiskop i Lahore i Pakistan, Lawrence Saldanha.

– Den amerikanske regering taler om religiøs frihed – men vi beder dem om at forhindre sådanne handlinger begået af ekstremister og andre fundamentalistiske kristne, sagde ærkebiskoppen.
– Den amerikanske regering burde fængsle pastoren i nogen tid. Når man tænker på de konsekvenser, som hans handlinger har haft over hele verden, så skal han kontrolleres, og han skal forstå, hvilken skade han har gjort, sagde ærkebiskoppen.
Det var den 20. marts, pastor Terry Jones holdt en ceremoni, hvor han afsagde “dom” over koranen foran cirka 50 fremmødte mennesker. Derefter blev en koran brændt, og det blev optaget på video og lagt ind på kirkens hjemmeside.
Nyheden om afbrændingen fik tusindvis af demonstranter på gaden i det nordlige Afghanistan. Nogle af demonstranterne stormede FN’s kontor i Mazar-i-Sharif og dræbte syv FN-medarbejder. Også i Pakistan har der været flere demonstrationer mod afbrændingen. Den 2. april kommenterede præsident Barack Obama afbrændingen af koranen og kaldte den et udtryk for ekstrem intolerence.
– Men uanset hvad, så er det fuldstændigt uacceptabelt at svare med at angribe og dræbe uskyldige mennesker, og det er en hån mod menneskelig anstændighed og værdighed.