Afsløring

Jeg satte mig godt til rette i den bløde frisørstol. Det var efterhånden et halvt år siden, jeg sidst havde siddet i en frisørsalon, så jeg så frem til et par timer med personlig pleje og en mulighed for at blive opdateret af de kulørte magasiner foran mig.Først kastede jeg mig over Billedbladets fotos af de kendte og kongelige, men det var hurtigt gennemset. Derefter greb jeg et andet blad, som jeg ikke lige genkendte. Her var der masser af spændende læsestof! Gode artikler og hverdagstips, som jeg kunne relatere til. Positivt overrasket lukkede jeg bladet for at se på forsiden, hvad det mon var for et blad, jeg havde fået fingrene i. Og så kom afsløringen! Så klart som strålende forårsdag. Det var et nyt blad med navnet Liv – for kvinder 40+!
Det var ellers lykkedes mig at fortrænge, at jeg netop var fyldt 40… Jeg havde (næsten) ladet, som om det var en almindelig fødselsdag og var endda først blevet afsløret på arbejdet flere dage efter dagen. Men nu var det åbenbaret – først og fremmest for mig selv: Ikke blot sagde fødselsattesten, at jeg var fyrre. Jeg følte mig som fyrre!
Men når man tænker lidt efter, er der faktisk flere fordele ved at blive ældre. Hver dag er et skridt nærmere Himlen. Hvert år bidrager med flere erfaringer og visdom, som med fordel kan bruges i livets uventede situationer. Man behøver ikke følge moden, men har lov til at have sin egen stil – eller mangel på samme. Man kan føre fornuftige samtaler med sine børn og se dem i øjnene uden at skulle ned i knæ. Og manden og alle ens venner bliver jo gamle i samme tempo. Hvor ville det være trist ikke at følges med dem, hvis man skulle ha’ fundet en hemmelig metode til at forblive 25… Og så er det jo ganske vist – kvinder over fyrre er som Europa: Hærgede efter to verdenskrige, men stadig skønne…
Efter at have reflekteret over fordelene ved livet over fyrre var frisørtiden ved at være forbi.
– Vil du have farvet bryn eller lagt make-up?, spurgte den søde (unge) frisørassistent. Syntes hun det var nødvendigt? Kunne hun ikke se, at jeg allerede havde make-up på?
– Nej tak, svarede jeg og kastede endnu et blik i spejlet, hvor jeg med tilfredshed kunne se, de nye lyse reflekser dække de begyndende grå hår. Det er jo godt at være vis, men der er jo ingen grund til at prale med det.